Anderen over

caret-down caret-up caret-left caret-right

"5 jaar geleden heb ik een traumatische ervaring opgelopen. Ik heb toen therapie gehad en ik dacht dat ik alles verwerkt had. Toch liep ik vast, wat mij belemmerde in het dagelijks leven.
Ik was bij de huisarts voor een beoordeling en verwijzing. In dit gesprek kwam ik er achter dat ik het anders wilde gaan aanpakken dan 5 jaar geleden: Persoonlijker, iemand die met mij meekijkt wat ik nodig heb, mij de tijd geeft die ik nodig heb en waar ik mezelf kan zijn. Zo ben ik bij Anniek gekomen.
In het eerste gesprek voelde ik mij gelijk op mijn plek. Ik voelde mij gehoord en begrepen. Daarna hebben we samen gekeken wat het beste was voor mij. Ik heb EMDR gehad om de nare ervaringen een plekje te geven. Wat ik heel fijn vond tijdens deze sessies is dat ik naar een veilige plek kon schakelen wanneer de emoties heel intens waren. Ik hoefde niet door te gaan, te blijven vechten, wat ik de afgelopen 5 jaar alleen maar heb gedaan.
Ik heb een hoop geleerd tijdens de sessies; ik weet hoe het brein gebeurtenissen opslaat, hoe je oerbrein werkt, etc. Ook heb ik nu handvatten gekregen om situaties aan te kunnen, waardoor ik een hoop rust heb gevonden.
Ik ben Anniek heel erg dankbaar hiervoor. Als ik in de toekomst weer hulp nodig heb. Kies ik zeker voor Anniek".

"Tijdens mijn traject bij Annk-care heb ik meer inzicht verkregen in mezelf en mijn geschiedenis, waardoor ik heb geleerd hoe ik met bepaalde situaties en moeilijkheden om kan gaan, wat wel en niet werkt voor mij als persoon. De aanpak van Anniek is sowieso heel erg gericht op jou als individu, zonder te oordelen: alles mag er zijn, er is geen goed of fout, alleen wat voor jou persoonlijk wel of niet fijn is. Anniek is erg open minded, rustig en begripvol, en heeft kennis van een breed aantal behandelmethodes, die ze ook vaak met elkaar combineert tot iets wat voor jou als persoon goed werkt. Werken met de therapie-paarden is ook erg fijn en geeft vaak nieuwe perspectieven, in een omgeving die erg veilig voelt. Na het afronden van het traject zie ik duidelijk verschil in mezelf, en Anniek heeft mij ook geholpen dit in te zien door het overzichtelijk voor mij weer te geven. De therapie sessies bestaan vaak niet alleen uit praten, wat voor mij echt verschil maakte, en doordat Anniek in veel gebieden gespecialiseerd is kon ik ook verschillende behandelmethodes ondergaan, wat mij uiteindelijk het resultaat heeft opgeleverd waar ik voor kwam".

"Ik liep op verschillende punten vast in mijn leven, terwijl ik op zich een prima leven heb. Via een kennis werd ik geattendeerd op Annk-care.
Anniek zag al snel de rode draad, via een mooie zorgzame route die we hebben verkend. We zijn op zoek gegaan naar de oorsprong van die rode draad. Zo mooi dat ze hiervoor verschillende methodes inzet.
Buiten bij de paarden was er de spiegeling met mezelf en de familie-opstelling.
Binnen gebruikt ze andere methodes om inzicht te krijgen in mijn gedachten en emoties. Ze zei: “alles zit in jou, je hoofd hart en lijf, we moeten het alleen vinden.” En we hebben het gevonden!
Na de sessies kon ik de nieuwe inzichten ook direct toepassen in de praktijk. Na 5 sessies is het resultaat enorm.
Ik ben zoveel meer in balans en meer tevreden, heb geen last van de rugzak, maar ik heb nu inzicht in hoe ik ben, wie ik ben en wat de oorsprong is van mijn gedrag. Mijn hoofd hart en lijf zijn nu meer één. Nogmaals hartelijk dank hiervoor".

"Anniek kwam op mijn pad toen ik op zoek was naar hulp om mijn bevalling een plekje te kunnen geven. Na emdr-sessies en andere methodes die Anniek gebruikt kreeg de bevalling een plekje en kwamen er al snel inzichten waarom ik zo reageerde op mijn bevalling. Met deze inzichten konden we starten met het verwerken van mijn verleden en leren dat ik mezelf kan geven wat een ander in mijn beleving niet kan/kon.
Heel waardevol voor mij was het geboorteverhaal van onze dochter in een Geboortewijzer te verwerken. Dit heeft mij veel handvatten gegeven om haar gedrag te begrijpen maar ook op mijn moeder gevoel te vertrouwen.
Anniek is open, eerlijk en straalt rust uit. Ze stelt je meteen op je gemak waardoor praten heel makkelijk gaat. Wat ik heel fijn vond is dat Anniek mijn gevoelens erkent, je mag voelen wat je voelt en alles is goed.
Ik ben ontzettend blij dat Anniek een stukje meegewandeld heeft op mijn pad. Ik raad iedereen aan om hulp te zoeken als je er zelf niet uitkomt. Mocht ik weer hulp nodig hebben, ga ik zeker terug naar annk-care!"

"Onze zoon van 10 jaar ging vrij makkelijk op in negatieve gedachten over zichzelf. Anniek heeft hem bewust gemaakt van die negatieve gedachten en wat dat voor een effect heeft. In de sessies heeft ze hem geleerd hoe hij de negatieve gedachten kan omvormen tot positieve gedachten. Door dit te oefenen met inzet van de paarden, werd direct zichtbaar wat het effect was van de positieve gedachten. Hiermee bereik je zoveel meer! De mindset van onze zoon heeft een hele positieve draai gekregen. Onze zoon vond het trouwens ook érg leuk, dat het lekker buiten was met dieren. Dat praat toch makkelijker."

"Onze dochter van 12 jaar had last van angstige gedachten en wilde daar graag hulp bij hebben. Na de intake bij Anniek had onze dochter al direct een goed gevoel en is ze aan de behandeling begonnen. Ze vond het fijn om naar Anniek te gaan. Anniek is erg aardig en je voelt je er snel op je gemak. Ze kan dingen (in dit geval) gevoelens goed bespreekbaar maken en goed vertalen naar de situatie. Tijdens de sessies kon onze dochter oefenen met bepaalde opdrachten en die kon ze thuis ook goed toepassen. We konden al snel merken dat er duidelijk verbetering was. Na 5 sessies bleek de behandeling al voldoende te zijn. En mocht het later toch terug komen, gaan we zeker terug."

"De sessies bij Anniek hebben mij inzichten gegeven waar ik mee verder kan in mijn leven. Het heeft mij rust gegeven door samen met Anniek te kijken naar mijn verleden en welke impact dit op het heden heeft. Anniek heeft met de CREF-methodiek, emdr, haar gave om goed te luisteren, rake observaties te doen en goede vragen te stellen, mij een flink eind op weg geholpen om sterker in mijn schoenen te staan en te accepteren wie ik ben. De mooie, rustige plek waar Annk-care is gevestigd was voor mij erg prettig."

"Ik kwam naar Anniek om zakelijk wat sterker in mijn schoenen te staan, maar de sessies die ik bij Anniek heb gehad hebben mij veel meer gebracht, zowel zakelijk als privé.
Vanaf de eerste sessie voelde ik mij op mijn gemak en het voelde direct vertrouwd om mijn verhaal te doen en emoties te tonen. Anniek is heel toegankelijk, betrouwbaar, vriendelijk en warm.
De samenwerking met de paarden is lastig uit te leggen en moet je ervaren. Zeer bijzonder. De coaching met de paarden, maar ook de andere vormen waar Anniek gebruik van maakt, hebben mij zowel persoonlijk als zakelijk verder gebracht en positief ontwikkeld. Ik ben heel blij dat ik Anniek heb 'gevonden' en kan haar bij iedereen, jong en oud, aanraden'."

"De gesprekken met Anniek heb ik als zeer waardevol ervaren. Mijn Geboorte in Kaart was voor mij één grote herkenning. Wat er in je lijf “ligt opgeslagen” is ongelofelijk. Ik ben bij veel artsen geweest waarbij ik aangaf dat ik het vermoeden had dat de oorsprong van mijn klachten bij mijn traumatische geboorte lag, dit was volgens hen niet mogelijk. Anniek heeft mij laten zien dat mijn gevoel en verstand daarin klopte. Hierdoor heb ik dingen een plekje kunnen geven en kan ik nu beter omgaan met mijn beperkingen/uitdagingen."

"Ons kind heeft met behulp van Anniek en haar paarden beter leren omgaan met zijn gevoel; de rustige, open en eerlijke houding van Anniek sloten ontzettend goed bij hem aan. De wijze waarop Anniek werkt, aansluit bij de ander en communiceert geeft een gedegen, professionele en menselijke houding; ons kind en wij voelden ons hier erg prettig bij. Mocht aanvullende behandeling in de toekomst nodig zijn, dan zullen we zeker weer terugkomen bij Anniek."

"Bij Annk-care ben ik een heel proces gestart om mezelf beter te leren kennen. Met behulp van Anniek haar openheid, vertrouwelijkheid  en doordat ze bevestiging geeft aan wat je voelt en dat dat logisch is en door op het juiste moment door te vragen wat het jou zegt, vind je je inzicht, je eigen waarheid en antwoorden zodat je kunt gaan verwerken. Dat doet ze vanuit al haar haar liefde en kennis, de CREF-methode, en met haar lieve paarden Jacky en Curly, emdr en access-bars behandelingen. Samen hebben we in een paar sessies al vele mooie ontdekkingen gedaan en emoties verwerkt. Ik straal weer en mijn persoonlijke ruimte voelt afgebakend en uitnodigend! Ik ben benieuwd wat de toekomst nog brengt!"

"Anniek heeft me prima geholpen met het loslaten van spanningen en belemmeringen uit het verleden. Het terug gaan naar de periode vanaf mijn conceptie tot na de geboorte was confronterend maar gaf me veel duidelijkheid over waar mijn belemmeringen vandaan komen. Het werken met de CREF-methode en de paarden gaf weer nieuwe inzichten en heeft me geholpen om nieuwe stappen te zetten."

"Ik ervaar de sessies met Anniek als niet sturend en ont-moeten. Een warme bedding om te kunnen voelen en kijken naar patronen en overtuigingen die niet (meer) dienen. Daardoor komt er weer lef en levendigheid in beweging. Tijdens de sessie, 'Geboorte in Kaart', was ik geraakt door de foto's en werd ik aangeraakt in een overweldigende liefde. Dit is wie ik ten diepste ben."

"Ik kwam met Anniek/ Annk-care in contact door dat ik hulp zocht voor mijn dochter die minder goed in haar vel zat. Ondanks tegenstribbelen van mijn dochter en het niet willen accepteren van hulp, lukte het Anniek om in contact te komen met mijn dochter. Mijn dochter kwam altijd goed terug van de sessie en benoemde een goed gesprek te hebben gehad. De combinatie met paarden en hier mee bezig zijn maakte dat mijn dochter het makkelijker vond om zichzelf te laten zien. Anniek is een warme persoonlijkheid waarbij je je snel op je gemak voelt, ziet wat er nodig is en ze voelt goed aan om hiermee om te gaan. De hulp was voor mijn dochter, maar ook als ouder voelde ik me gehoord wat erg prettig was. Het mooie van Anniek vind ik dat ze verder kijkt dan de 'reguliere' zorg. Ik ben tevreden over de geboden hulp/ondersteuning/zorg en contact."

"Mijn zoon van 11 heeft veel baat gehad bij de behandelsessies van Anniek. De combinatie van paarden, opdrachten, uitleg en inzicht in gevoelens en handelen hebben er voor gezorgd dat hij zijn grenzen beter kan herkennen en hier naar kan handelen. Hij is ontspannender en zit lekkerder in zijn vel. Het inzetten van de acces bars hebben voor de nodige ontspanning gezorgd.  Anniek heeft een goede aansluiting met volwassenen en kinderen en biedt een veilige basis die essentieel is om het gewenste behandeleffect te verkrijgen. Behandeling bij Annk-Care kan ik aanraden voor zowel volwassenen en kinderen."

"De sessies met de paarden en Anniek hebben mijn leven veranderd. Voorheen was ik vaak in een constante staat van onveiligheid en angst. Nu is daar rust en vriendelijkheid voor in de plaats gekomen. Anniek is heel fijn om mee te werken, ze is eerlijk, oprecht en een warm mens. Er is tijdens de sessies alle ruimte om te voelen en ervaren wat er op dat moment naar boven komt en dat voelt heel prettig. Zo wordt er niets geforceerd.  Ik voel mij veilig en gezien. Ik vind het bijna jammer dat ik over een aantal sessies ‘klaar’ ben omdat het zo fijn is om samen met Anniek en de paarden te ontdekken hoe je door middel van de paarden je onderbewustzijn kunt aanspreken en kunt genezen. Echt wonderlijk. Heel bijzonder."

"Een zeer bijzondere ervaring was het traject bij Annk-care, waar ik op de dag van vandaag nog altijd wat aan heb.  Ik sta veelal voor groepen en ik heb geleerd wat mijn lichaamshouding bij mensen te weeg kan brengen. Ik werd geconfronteerd/ gespiegeld met mijn eigen manier van doen en laten door het paard. Het paard liep de eerste keer bij mij weg. Dat was mijn dominante houding van ‘ik zal het wel even regelen’. Door mijzelf anders op te stellen ervaarde ik hoe ik toenadering kon krijgen met het paard. De zachtere kant kwam in mij naar boven. En dit pas ik nu in de praktijk toe, met goed resultaat. Zo heb ik nog meer opdrachten uitgevoerd bij Anniek en de paarden die mij inzichten gaven. Wat ik echt heel bijzonder vond, is de kracht van je energetisch lichaam. Dat ik een paard van een paar 100 kilo in beweging kan krijgen (stap, draf, galop) zonder fysiek contact ermee te hebben. Als ik terug keer naar dit moment krijg ik weer kippenvel. Ik vond dit zo bijzonder en tegelijk heel erg gaaf . Ook de manier van begeleiden, het coachen, de vriendelijkheid, respect, begripvolle houding van Anniek vond ik erg fijn.  Ik heb dit traject als heel waardevol ervaren en kan het iedereen aanraden."

“Het bijzondere en mooiste en tevens meest confronterende aan de sessies bij Annk-care vond ik de bevestiging van mijn eigen gevoel door het paard. Zowel bij dingen die ik al wist (het paard bleef bij mij staan) als ook bij dingen wat ik lastig vind om aan te gaan (het paard ‘duwde’ mij in bepaalde richting). Dit heeft steun gegeven aan mijn proces. Door de inzet van de CREF-wijzer, kreeg ik willekeurig vragen om over in gesprek te gaan. Hierdoor werd ik uit mijn eigen denkpatroon gehaald, waardoor ik vrij snel tot de kern kon komen wat voor mij belangrijk was. In combinatie met het paard werd mijn gevoel blootgelegd, bevestigd en kon ik verder groeien."