Trainingen/workshops

Trainingen voor zorgverleners

In samenwerking met therapiepraktijk Ba-zes van Barbara Bisschop, is 'Zorg voor de Basis' opgezet. Zorg voor de basis biedt trainingen aan zorgverleners over prenatale hechting en systemische dynamiek binnen gezinnen.

Inhoud 4-daagse training:

Al jaren weten we dat een veilige hechting zorgt voor emotioneel en fysiek gezonde mensen. De prille start van je leven is daarin een hele belangrijke. Dit wordt inmiddels ook onderschreven door wetenschap en de politiek. Tessa Roseboom heeft met haar onderzoek en publicatie van
'De eerste 1000 dagen' hierin een belangrijke stap gezet. Van daaruit is het overheidsprogramma 'Kansrijke start' opgezet. Een veilige hechting begint namelijk al voor de conceptie. Zijn ouders bewust bezig met het ontvangen van een kind? Wat doen zij om daarvoor een optimaal ontspannen klimaat te bieden? Zijn zij zich bewust van hun eigen invloeden en evt trauma’s vanuit hun jeugd?

Deze maatschappelijke ontwikkelingen sluiten prachtig aan op het werk wat Barbara en Anniek al jaren doen vanuit hun eigen praktijk. De missie van Zorg voor de Basis! is: Een bijdrage leveren aan mentaal en fysiek gezonde mensen in onze samenleving, door te behandelen vanuit de oorsprong al bij de start ligt. Als het in de 'basis' goed is, dan volgt de rest vanzelf.

Het doel van deze 4-daagse praktijkgerichte training is om zorgverleners met een andere, voor hen nieuwe bril, te laten kijken naar gedrag en dynamiek bij kinderen, ouders en gezinnen. Namelijk door de systemische en prenatale bril. Want als je eenmaal door deze bril kijkt, zal je nooit meer hetzelfde kunnen kijken naar 'probleemgedrag' en lever je een bijdrage in het gezien en gehoord worden van een kind/mens/systeem.

In de training komen de volgende aspecten aan bod:

- de impact van buitenaf op het ongeboren kind
-  de kritische hechtingsfases van conceptie tot de psychologische geboorte,
- het accuraat uitvragen van de prenatale fase en geboorte
- het herkennen van prenatale taal.
- de werking van het brein in veiligheid en onveiligheid
- de basisprincipes van systemisch werken
- het uitvoeren van een tafelopstelling te doen en een vloeranker.
- afweging maken welke tool wanneer in te inzetten
- werken met de Basisboom.

Daarnaast ga je als deelnemer ook je eigen proces in: wat is jouw systeem van herkomst en wat is jouw prenatale geschiedenis en wat merk je daarvan in het dagelijks leven. Op het moment dat je het gaat herkennen, ga je het ook begrijpen. Hiermee ontwikkel je je eigen sensitiviteit om dit werk op een juiste manier te doen.

Voor meer informatie, kijk op de website van Zorg voor de basis
Aanmelden kan via mail: info@annk-care.nl of info@ba-zes.nl of via de website van Zorg voor de Basis.

Neem voor de mogelijkheden vrijblijvend contact op.